Hvordan bliver jeg reenactor?


Valg af side og enhed.
Når du har besluttet dig for, at prøve denne sjove og spændende hobby, er den bedste måde at komme i gang på, ved at kontakte en enhed.
Du skal først gøre op med dig selv, om din interesse er militær historie, er det hos nord eller syd, er det infanteri, artilleri, kavaleri eller noget helt andet du gerne vil genskabe.

Hvordan kommer jeg i gang ?
Ved alle reenactment eller ”living history” arrangementer kan du tale med de mennesker som deltager. Lad dem vide du er interesseret i at starte eller få information om reenactment. Alle enheder er glade for nye ”rekrutter” og vil gøre alt for at hjælpe dig i gang.
Normalt har enhederne lidt ekstra udstyr du kan låne, og derved prøve at være med en dag eller weekend. På den måde kan du se om det er noget for dig, inden du handler vildt ind.

Prøve våben.
VIGTIGT: Du skal ikke blive skuffet, hvis de ikke lader dig skyde med et våben lige med det samme. Disse våben kræver uddannelse og det er vigtigt at understrege, at vores hobby skal være sikker, da vi omgås skydevåben som kan give alvorlig skade. En fuldstændig uddannelse i sikker våbenbehandling kræver tid, ro og fred, og bør gøres på en skydebane. Men hvis enhedens leder skønner, at du med lidt instruktion kan forstå faremomentet og våbnet, kan du muligvis prøve et våben, men husk det er dem der bestemmer.
For at slå det helt fast, så er det LØSE SKUD, der benyttes under reenactment.

Udstyr.
Når du har bestemt dig for en enhed og meldt dig ind, skal du til at tænke på udstyr.
Du får brug for en uniform, lædergrej samt et våben for at ligne en rigtig ”Civil War soldier”. Inden du begynder at købe ind, skal du være sikker på at den enhed du har valgt er den rigtige. Herefter skal du tage en snak med din befalingsmand om enhedens uniformsregler samt hvilket udstyr der er behov for (de forskellige enheder har varierende regler).
Der findes et hav af forhandlere, med meget forskelligt udstyr, til forskellige priser og kvalitet. Enheden har en liste med forskellige forhandlere som de har erfaring med og du kan stole på (Se: linksamlingen).

Træning.
Få udleveret et aktivitetsskema (eller se under: aktiviteter) så du kan se, hvornår enheden samles til træning, træf og lign. I starten er det vigtigt du møder op til eksercitstræning (drill) så du hurtigt får grunduddannelsen (school of the soldier). Her lærer du de forskellige kommandoer, greb og bevægelser samt at lade, genlade, affyre og rense dit våben.

Våbentilladelse til skydevåben.
Med hensyn til våbentilladelser, kræver loven at du er medlem af en skytteforening for at få tilladelse til våben fremstillet efter 1870. Ved reenactments benyttes oftest replika (kopi af originale våben). De kræver tilladelse.
Danske reenactere har en aftale med Hillerød sortkrudtsskytter, hvor du kan blive reenactermedlem for 150,- kr. pr. år. Det kræver at du første år møder op 4 gange før du kan få en tilladelse. Herefter skal du møde op 4 gange om året. Hillerød sortkrudt er herefter ansvarlig for, at du får tilladelse til det våben du ønsker. Hvis du ønsker at skyde mere skal du melde dig ind i skytteforeningen.

Blankvåbentilladelse til bajonet, kniv og sabel.
Med hensyn til bajonet, hvis du har en kniv over 7 cm eller skal bære sabel, skal du selv anskaffe en blankvåbentilladelse på din lokale politistation.

Her var lidt at gå i gang med.
Hvis du er i tvivl om noget, kan det være at du kan finde svar på denne side, ellers skal du endelig kontakte din befalingsmand eller en anden fra din nye enhed.
Vi vil hellere end gerne hjælpe dig.

God fornøjelse, og vi håber at høre fra dig.

About the Author